Drie aspecten als rode draad

Werken van visie naar uitvoering

Samen met haar partners, ondernemers en inwoners werkt de gemeente aan het verwezenlijken van de ambities, zoals die zijn vastgelegd in de omgevingsvisie, participatievisie, mobiliteitsvisie, duurzaamheids-agenda, visie voor de transformatie van het sociaal domein, visie op sport en inburgering en diverse gebiedsvisies.

Blijven(d) verbinden

De gemeente vindt het belangrijk om in verbinding te zijn en te blijven. Dat geldt met name voor alle inwoners en organisaties binnen de gemeente, maar ook voor partijen daarbuiten. Door oog te houden voor de verschillende belangen, kunnen gezamenlijke ambities worden gerealiseerd voor Uithoorn. Dit betekent dat er aandacht is voor onze communicatie. Enerzijds om vooraf te vertellen wat de gemeente van plan is en om goed uit te leggen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt of waarom op een bepaalde manier wordt gehandeld. Anderzijds om op te halen wat er leeft in de samenleving en wat de gemeente hierin kan betekenen. Het streven is om hiermee het vertrouwen in het bestuur en de organisatie te versterken.

Wendbaarheid

De ambities en daarbij behorende opgaven zijn niet in beton gegoten. Er komen nieuwe opgaven bij en er zijn opgaven die om uiteenlopende redenen een snellere of langzamere doorlooptijd kennen. Ook verschuiven opgaven, bijvoorbeeld omdat de raad andere prioriteiten stelt of als gevolg van externe ontwikkelingen. De herbezinning op taken, waar nu aan wordt gewerkt en waarvan de resultaten in de Kadernota 2026 ter besluitvorming worden voorgelegd, is hiervan een goed voorbeeld.
Kortom, deze begroting en de planning- & controlcyclus geven de raad handvatten voor sturing, inclusief het adaptieve vermogen om op diverse zaken op een andere manier te sturen dan vooraf bedacht.

Stel uw tan:document zelf samen

SELECTIE

0 - geselecteerd

Direct downloaden


Volledige pdf